Szczerze myślałem że centra futura to coś lepszego, mój w skodzie w 13 mc używania odmówił co prawda moja wina i dowiedziałem się po fakcie. Nigdy nie kupuje się aku w supermarkecie.
Akumulator - jak kupić mądrze
Zwiń
X
-
ja polecam austriackiego bannera.
u mnie w starym agr z 400 000 przebiegiem wytrzymał 5 zim i nigdy mnie nie zawiódł aż autko sie sprzedało.
teraz mam rocznego boscha/jakis wysoki model/ kupionego przez poprzedniego właściciela i ni ejestem zadowolony. Banner krecił dużo żwawiej a miał te same paramerty.
Komentarz
-
-
A ile powinien wytrzymać akumulator w starym aucie żebyście byli zadowoleni? 10 lat? Pamiętajcie o tym, że wraz z wiekiem auta akumulator ma coraz bardziej przejechane. Dlaczego? Ano dlatego, że bardzo często przechodzimy wraz z wiekiem auta na coraz gęstsze oleje i co za tym idzie rozruch jest trudniejszy. Rozrusznik nie ma już takiej sprawności jak na początku żywota. Na pierdoły wydajemy w ciągu tych kilku lat dUUUżo więcej. Ale jak przyjdzie dołożyć do aku to tragedia. "Przecież wymieniałem 4 lata temu. Jeszcze powinien X lat wytrzymać. Nigdy więcej więcej tego gówna" :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez slaviZamieszczone przez kabanosA ile powinien wytrzymać akumulator w starym aucie żebyście byli zadowoleni? 10 lat?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLPanowie a co polecacie do 2.0 TDI BKD?
Centry u mnie nie mógłbym kupić, ale pamiętam z lat młodości baterie centra w pilocie- ciągle się wylewały
Więc chyba bosch albo varta.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczu
BADYL, Bosch poleca Akumulator Bosch S5 a Centra Future 77 Ah
Może mi ktoś powiedzieć, czy to normalne, że w zimie wzrasta troszkę napięcie ładowania? Po wymianie aku sprawdziłem napięcie i wyszło 14.60V, a po wyłączeniu silnika na aku było trochę ponad 13V przy ok. -10. W lecie pamiętam bo walczyłem z alternatorem, że napięcie ładowania było w okolicach 14.40V.
Komentarz
-
-
Nasza Polska Centra niczym nie ustępuje Boschowi wykonywanym w Chinach.
S3 - Centra Zwykła
S4 - Centa Plus
S5 - Centra Futura
Do osób polecających produkty zagraniczne typu Bosch, Varta, Banner itp. itd., jeśli macie coś wspólnego z produkcją czegokolwiek, też od was nic nie kupie, tylko wybiorę produkt chiński.
Jak tak dalej pójdzie to my będziemy pracować dla Chin za 1 euro brutto za 1h.Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Ja właśnie promuje promuje polskie produkty i kupiłem Centrę futurę 77ah http://allegro.pl/akumulator-centra-...090450213.html
Dziwne że w mojej OII był fabryczny 61Ah 540A a w sklepach zalecają 74 lub 77Ah.
Mój wytrzymał prawie 4,5 roku i jeszcze w zasadzie na dodatnie temperatury mógłby być. Ale co tam kupiłem nowy, stary będzie na półce jako rezerwowy.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Po 4 latach padła Centra standard 60Ah i zastanawiam się jaki teraz kupić do O1 1.6 AKL. Z dodatkowego sprzętu jedynie CB, raczej krótkie trasy czyli raz na tydzień 15km :wink:
Zastanawiam się nad
- CENTRA FUTURA 53Ah 540A
Co o tym sądzicie, jakieś inne propozycję :?:
Trochę poczytałem w necie i raczej już odradzają Futurę gdyż jest robiona w Hiszpanii a gwarancja to mit. Może Centrę Plus?
Komentarz
-
Komentarz